Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

¨Μαύρα κοράκια¨ κατακλύζουν τον καταγάλανο Ελληνικό ουρανό…

Ποιος αλήθεια μπορεί να μας πείσει ότι έρχεται η «ανάπτυξη», όταν οι μοναδικές «επενδυτικές» εταιρείες που εισέρχονται στην Ελληνική οικονομία, είναι αυτές της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. των υπό κατάρρευση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ

Αύξηση των κόκκινων δανείων σε σημείο αθρόας εισβολής διαχειριστικών εταιρειών (distress fund – ελληνιστί κοράκια) και «ανάπτυξη» της οικονομίας, είναι έννοιες ασύμβατες.

Η Ελλάδα, βρίσκεται ήδη στην "φάκα" της Ευρωένωσης και της Ευρωζώνης...!

Η Ελλάδα βυθίζεται στην ύφεση, οι «ύαινες» σκυλεύουν το πτώμα της και τα κοράκια κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν το τοπίο από τυχόν υπολείμματα της οικονομικής σήψης και αποσύνθεσης που διέρχεται η χώρα, εννεά χρόνια τώρα.


Αυτά λοιπόν είναι τα 3 νέα κοράκια που θα κατασπαράξουν τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων μικρών μεσαίων και μεγάλων!! Ισπανικός όμιλος, Ιταλικός, και Τσέχικος θα κάνουν απόβαση στην νότια χώρα της χερσονήσου του Αίμου που ονομάζεται Ελλάδα, για να ''κάνουν''παιχνίδι...

Εντός των επόμενων ημερών θα οριστικοποιηθεί η διαγωνιστική διαδικασία για το ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 2 δισ. ευρώ, που «τρέχει» το διατραπεζικό όργανο των τραπεζών NPLs Forum. 

Πρόκειται για το project Solar, για το οποίο προκρίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική doBank, που ανήκει στη Fortress, η ισπανική Altamira και η τσεχική APS. Το project Solar περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια περίπου 2.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία έχουν δοθεί από τουλάχιστον δύο συστημικές τράπεζες.

Η επιλογή του χαρτοφυλακίου που θα δοθεί προς διαχείριση έγινε μεταξύ 13.000 επιχειρήσεων, με κριτήρια το ύψος του συνολικού δανεισμού της επιχείρησης, που κυμαίνεται από 5 έως 20 εκατ. ευρώ, και τον χρόνο καθυστέρησης.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για παράλληλη πλατφόρμα με αυτή του εξωδικαστικού μηχανισμού, με στόχο τη διαχείριση οφειλετών με χρέη σε πάνω από έναν πιστωτή.
Δείτε εδώ, ποιες είναι οι υποψήφιες 3 εταιρίες και τι θα αρπάξουν…!


Πόσο δίκαιο είναι όμως, να ¨απαγορεύουν¨ την πώληση των δανείων αυτών στους ίδιους τους δανειολήπτες; Με ποιο ευφυολόγημα η διεθνής τραπεζική μαφία, σε αγαστή συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επιχειρεί να καλύψει τον στόχο της αρπαγής της προσωπικής περιουσίας του Ελληνικού λαού, με την μορφή του πλιάτσικου; Υπάρχει ηθική σε αυτό και αν ναι, μπορούν να την επικαλεστούν αυτοί που διασώθηκαν από αυτούς που εξαθλιώνουν, αρπάζοντάς τους τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής;
Και πόσο δίκαιο είναι, να δίδονται σε εξευτελιστικές τιμές, τα δάνεια των Ελλήνων πολιτών αυτά, από τις τράπεζες τις οποίες διέσωσαν οι ίδιοι, όπως έκανε προσφάτως η Τράπεζα Eurobank, η οποία πούλησε δάνεια ύψους 1,5 δις ευρώ, έναντι ΜΟΝΟ 45 εκατομμυρίων;

Ας δούμε όμως τι αναφέρουν οι υπαίτιοι αυτής της καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών:

¨…Αυτοί οι λόγοι αποτελούν τα βασικά επιχειρήματα έναντι όσων ζητούν να επαναγοράσουν οι δανειολήπτες μεμονωμένα όλα τα δάνειά τους με τόσο μεγάλη έκπτωση. Ακόμη και τα στεγαστικά όπου υπάρχει εξασφάλιση. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί, καθώς θα δημιουργούσε μια εξαιρετικά άδικη κατάσταση. Αν ο καθένας, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης μπορούσε να αποπληρώσει μόλις το 3% του δανείου του, ουδείς στο μέλλον θα ήταν πρόθυμος να αποπληρώσει κάθε δάνειο που θα ελάμβανε. Είναι αυτό που οι τραπεζίτες ονομάζουν ηθικό κίνδυνο.¨ πηγή

Όσο τρελό κι αν ακούγεται, δεν παύει να είναι γεγονός: Οι πλέον ανήθικοι στον πλανήτη γη, τραπεζίτες, επικαλούνται την ηθική…! 
Όπως ακριβώς η ¨κοινοβουλευτική δικτατορία¨ που κυβερνά, επικαλείται την Δημοκρατία
Όπως ακριβώς οι ελεγχόμενοι από αυτούς Δικαστικοί, επικαλούνται την Δικαιοσύνη και νομιμοποιούν κάθε αντισυνταγματική πράξη, παραβιάζοντας κάθε έννοια του Ελληνικού και του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως ακριβώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα, επικαλείται την αριστεροσύνη της, πασπαλισμένη με μπόλικο πατριωτισμό.

Αν αντιληφθούμε όλοι μας, πως ο στόχος των μνημονίων είναι το σύνολο των περιουσιακών μας στοιχείων, προσωπικών και Δημόσιων, τα επονομαζόμενα και ως ¨ασημικά¨, ίσως τότε υπάρξει πιθανότητα αντίδρασης.

Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ¨εντός των πυλών¨ νομοθετημένους (και άρα για μια ακόμη φορά νομιμοποιημένους), η διαχείριση της κατάστασης οδηγεί στην ολική καταστροφή, τον αφελληνισμό της οικονομίας μας και το χειρότερο, την διατάραξη της κοινωνικής συνοχής.

Δεν θα βαρεθώ να σας λέω, πως οι πλειστηριασμοί εξυπηρετούν ύποπτους και δόλιους σκοπούς. Εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα, που με τον τρόπο αυτόν ¨ξεπλένουν¨ τα παλιά τους χρέη, μεταβιβάζοντάς τα στις δικές μας πλάτες. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες, όπου τα κόκκινα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων, τα αγόρασαν θυγατρικές των ίδιων των εταιρειών. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις τράπεζες. Αγοράζουν μόνες τους, μέσω θυγατρικών fund που δημιουργούν οι ίδιες, τα κόκκινα δάνεια των πελατών τους. Και τα αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί…!

Ολοκληρώνοντας, επίσης δεν θα βαρεθώ να σας λέω πως η ¨ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ¨ είναι ο μόνος τρόπος επανεκκίνησης της οικονομίας.

Και πως η ¨ΔΗΜΕΥΣΗ¨ των περιουσιακών στοιχείων όσων έβαλαν ¨το δάχτυλο στο μέλι¨, είναι ο μόνος ΔΙΚΑΙΟΣ και ο μόνος ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ τρόπος για την επανεμφάνιση παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών στο μέλλον…!

ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ…
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ…!

1 σχόλιο: