Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή του "Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" στην διαδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Παρίσι

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΕΣΒΗ Ε.Τ. ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ  ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 25ΗΝ ΜΑΡΤΙΟΥ  ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

"Μετά από οκτώ χρόνια μέτρων λιτότητος που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε, η Ελλάδα -κράτος μέλος αυτής της Ένωσης- είναι σήμερα ένα κράτος κατεστραμμένο. Όταν άρχισε το δήθεν πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδος, το δημόσιο χρέος ήταν περίπου 124% σε ποσοστό ΑΕΠ και σήμερα μετά από καταστροφικά προγράμματα αναδιάρθρωσης, έχει φθάσει στο 185%.

  Ο Ελληνικός πληθυσμός εξαλείφεται. Μια σιωπηλή γενοκτονία πραγματοποιείται. Πριν από την κρίση ο ετήσιος αριθμός θανάτων στην Ελλάδα ήταν περίπου 60.000. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές της Ελλάδος, o αριθμός αυτός το 2017  ανήλθε στα 123.700, σχεδόν το διπλάσιο του 2009. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, της αύξησης των αμέσων και εμμέσων φόρων, της φτώχειας, της έλλειψης θέρμανσης, της πείνας καθώς και της αύξησης του αριθμού των αυτοκτονιών. Μα αυτό που είναι ακόμα χειρότερο, είναι το γεγονός, οτι...
η Ε.Ε. και το ΔΝΤ,  ενώ αναγνώρισαν τα λάθη τους, δεν κάνουν τίποτα να τα διορθώσουν.


Η ανεργία, που ήταν 10% πριν από το 2009, αυξήθηκε στα 30%, ενώ η
πραγματικότητα είναι διαφορετική γιατί φθάνει ως τα 60% και για τους κάτω από 25 νέους, ο αριθμός αυτός προσεγγίζει το 70%. 800.000 περίπου Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας. Οι πλειστηριασμοί κυρίως κατοικιών για χρέη προς τράπεζες η προς το Δημόσιο (που δεν είναι πια δημόσιο) γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, για να διευκολυνθεί η κλοπή της περιουσίας του Ελληνικού λαού, που δεν έχει πλέον τρόπο να πληρώσει φόρους .Είμαστε περίπου 4,5 εκατ. άνθρωποι σε αυτή την κατάσταση. Παρ' όλα αυτά, ο λαός αντιδρά αλλά η αστυνομία τον κτυπά.

Η Ε.Ε. καταγγέλει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πραγματοποιούνται σε τρίτες χώρες, αλλά την βολεύει να αγνοεί τις παραβιάσεις που γίνονται στην Ευρώπη και αναφέρομαι σε ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύονται από την Συνθήκη της ΕΕ και ιδίως από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, που είναι ενσωματωμένος στην Συνθήκη. Πρόκειται για παραβιάσεις στην Ελλάδα των άρθρων: 1 για τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, 11 για την ελευθερία έκφρασης, 12 για την ελευθερία του συναθροίζεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, 15 για το δικαίωμα στην εργασία, 17 για το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, 34  για την κοινωνική ασφάλιση, 35 για την προστασία της υγείας κλπ. Οι επικεφαλής της ΕΕ είναι υπεύθυνοι για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν την κατάσταση. Το καθεστώς των Αθηνών υπακούει κατά τρόπον υπόδουλων τις διαταγές των Βρυξελλών.

Από το 2010, η Ελλάδα έχασε, η πιο σωστά, πούλησε την εθνική της κυριαρχία ενώ σήμερα κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την  εδαφική της κυριαρχία. Η Ελλάδα τυγχάνει μεταχείρισης από τους δήθεν συμμάχους της ΕΕ, χειρότερης από αποικία, γιατί οι αποικιοκράτες τουλάχιστον προστάτευαν στρατιωτικά τις αποικίες τους από εξωτερικούς κινδύνους, πράγμα που δεν συμβαίνει με την Ελλάδα, η οποία μόνη της πρέπει να αντιμετωπίσει την Τουρκική επιθετικότητα και τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων.


Η Τουρκία συνεχίζει ακατάπαυστα τις προκλητικές της ενέργειες  κατά  τής Ελλάδος. Το τελευταίο επεισόδιο, υπήρξε η σύλληψη την πρώτη Μαρτίου  δυο Ελλήνων στρατιωτών με την δικαιολογία ότι εισήλθαν στο Τουρκικό έδαφος. Βρίσκονται ακόμα υπό κράτηση. Στις 12 Φεβρουαρίου, ένα πλοίο του Τουρκικού ναυτικού εμβόλισε ένα πλοίο του Ελληνικού ναυτικού, ενώ ο Ερντογάν, με τις παραισθήσεις μεγαλείου από τις οποίες διακατέχεται, ομιλεί για εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που χάθηκαν και που μπορεί να ξαναεπιστρέψουν. Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι πράξεις πειρατείας που διαπράττονται από τον Τουρκικό στόλο, που παρεμπόδισε το Ιταλικό γεωτρύπανο να φθάσει στην ΑΟΖ της Κύπρου για την ανεύρεση κοιτασμάτων αερίου.

Επί πλέον, η διεθνής κοινότητα δεν έχει καταδικάσει την τουρκική εισβολή στην Συρία που αποτελεί και παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, ούτε την γενοκτονία του κουρδικού λαού που πραγματοποιείται την στιγμή αυτή, ούτε καν μετά την κατάληψη της πόλης Αφρίν. Αυτή η σιωπή της διεθνούς κοινότητάς ενθαρρύνει την Άγκυρα να ανοίξει και ένα δεύτερο μέτωπο, εναντίον της Ελλάδος. Σήμερα η δικαιολογία που η διεθνής κοινότητα είχε επικαλεσθεί για την γενοκτονία του Αρμενικού λαού -ότι δεν ξέραμε τίποτα- δεν μπορεί να ισχύσει, γιατί γίνεται δημοσίως μπροστά στην τηλεόραση.

 Ως προς την χρήση του όρου Μακεδονία που ανήκει στον Ελληνισμό από 3000 χρόνια, έχει γίνει τα τελευταία 35 χρόνια αντικείμενο αυναλλαγής μεταξύ του ενός και του άλλου. Πίσω από την πίεση που ασκείται σήμερα πάνω στο καθεστώς των Αθηνών για να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία στους γείτονες μας των Σκοπίων, κρύβεται η συνεχής διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η οποία έχει προσωρινά ανασταλεί γιατί η Ελλάδα παρεμποδίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ επειδή αρνείται να παραχωρήσει ένα όνομα που ιστορικά της ανήκει. Επισημαίνεται επίσης, ότι η συνεχιζόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ αποτελεί παραβίαση των δεσμεύσεων της Δύσεως, η οποία υποσχέθηκε στον Γκορμπατσόφ ότι δεν θα υπάρξει διεύρυνση του ΝΑΤΟ εφόσον επιτρέψει την επανένωση των Γερμανιών.

Δεν αρκεί όμως να καταδικάζουμε μόνο τα όσα συμβαίνουν. Πρέπει να αντιδράσουμε,οι Ευρωπαϊκοί λαοί, οι Γάλλοι, Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, όλοι οι λαοί να πάρουν την κατάσταση η στα χέρια τους, για να σώσουμε την κυριαρχία των Κρατών που χάνεται και για να γίνουμε εγγυητές του απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 μπορεί να αποτελέσει σημείο έμπνευσης προς αυτήν την κατεύθυνση."

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο Λεωνίδα . Άξιος γιος του πατέρα σου και του παππού σου !!Πολυ καλά τα εξέθεσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή